Esa Lindberg

Olen läsnä oleva, asiakkaasta kiinnostunut empaattinen kuuntelija, uusia näkökulmia, mahdollisuuksia ja toivoa näkevä terapeutti. Toisin ajattelemiseen ja asiakkaan toivomaan muutokseen kannustava.

Minä terapeuttina

Olen koko työurani toiminut ihmisten parissa. Hyvin keskeistä on ollut vuorovaikutus ja yhteistyö toisten kanssa. Peilit – toiset ihmiset – ympärillä ohjaavat näkemään itseä paremmin, näyttävät puutteita ja huonoja tapoja toimia ja samalla haastavat ja mahdollistavat vähitellen tulemaan enemmän omaksi itseksi. Se on meillä kaikilla koko elämän mittainen tehtävä, omalla kohdalla tuo prosessi on vielä paljon kesken.

Haluan nähdä ja kohdata jokaisen ihmisen ainutlaatuisena yksilönä, jolla on oma erityinen historiansa ja ympäristönsä.  Sinä olet kokemasi ja elämäsi paras tuntija. Terapeuttina yritän tuoda jotain uutta näkökulmaa, vaihtoehtoa, mahdollisuutta ajatella toisin, toivoa asiakkaan haluamaan elämänsä (ongelma)kohtaan. Näin ongelma voikin alkaa näyttäytyä toisenlaisissa mittasuhteissa ja sen merkitys voi muuttua. Asiaan liittyvät ajatukset, tunteet ja toimintakin voivat alkaa liikahdella ja muuttua. 

Yksityiselämässä olen toiminut sijaisvanhempana ja omaishoitajana. Vapaaehtoisena olen ollut järjestämässä ja vetämässä avioparileirejä ja erilaisia pienryhmiä.

Koulutukseni

Olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (Siria-sertifioitu), opintoihin kuului myös psykoterapeuttiset valmiudet. Lisäksi olen käynyt NLP Practitioner -koulutuksen ja jatkan nyt Master -tason opinnoissa. Opiskelen edelleen intohimoisesti ihmisen mielen äärettömän kiehtovaa maailmaa. Samalla ymmärrän yhä enemmän, miten ihminen on hyvin monitahoinen kokonaisuus.

Käytän ja yhdistelen eri viitekehyksistä oppimaani, niinpä keskustelun ohessa saatan käyttää harjoituksia, joiden taustalla on NLP, HOT (hyväksymis- ja omistautumisterapia) tai mindfulness. 

Minulle tärkeää

Arvostan luottamusta ja avoimuutta. Ajattelen, että terapeuttina olen hyvä ja läsnä oleva kuuntelija; siitä olenkin saanut hyvää palautetta. Lähden kuin tutkija uteliaana selvittämään yhdessä asiakkaan kanssa hänen asiaansa. Yritän löytää uusia näkökulmia ja ohjata asiakasta katsomaan toisin ja näkemään toivoa; aina on toivoa. Haluan löytää vaihtoehtoja, uusia polkuja ja kannustaa asiakasta uuteen. Perustan työskentelyn tutkittuun tietoon, kokemukseeni ja intuitioon.

Vapaa-ajalla

Työskentelyn vastapainona liikunta on minulle tärkeää, esim. jääkiekko ja jooga. Luonnossa liikkuminen on palautumisen ja hyvinvoinnin mainio ympäristö ja inspiraation ehtymätön lähde. Lukeminen on osa elämäntapaani, kirjoja on menossa yleensä useita kerrallaan. Taidenäyttelyyn hakeudun mielelläni, siellä aivot sekä tyhjenee että saavat uusia virikkeitä. Välillä on hyvä olla jouten. Läheisten ja ystävien merkitys iän myötä vain syvenee.